V neděli se pokusíme to dokončit, říká Verstappen

V neděli se pokusíme to dokončit, říká Verstappen

Vítěz kvalifikace Max Verstappen chce vyhrát i zítřejší Velkou cenu Brazílie formule 1 a spravit si tak chuť po loňské velké ceně na okruhu Interlagos v Sao Paulu.

Nizozemec si vloni jel v Brazílii pro vítězství. Po kontaktu s o kolo zpět jedoucím Estebanem Oconem se však dostal do smyku a přišel o možnost vyhrát.

„Pokusíme se to dokončit. Vůz byl opravdu dobrý. Teplota trati se v průběhu kvalifikace trochu měnila, museli jsme se tomu tedy přizpůsobit. Už od Q1 ale vůz letěl a jízdu s ním jsem si skutečně užíval, z této pole position mám tedy opravdu radost,“ řekl Verstappen.

V prvním pokusu v poslední části kvalifikace přitom udělal Verstappen chybu. „Zkusil jsem jinou stopu, i trať ale byla trochu více ohřátá, takže jsem byl trochu nedotáčivý a široký. Druhé kolo bylo ale naštěstí trochu lepší.“

Pro Albona je Interlagos výzvou

Pro druhého pilota Red Bullu Alexandera Albona je GP Brazílie premiérou na okruhu Jose Carlose Paceho. V kvalifikaci obsadil šesté místo, do závodu ale díky penalizaci Charlese Leclerca z Ferrari odstartuje pátý.

„Jsem tu poprvé, ale nerad se na to vymlouvám. Bylo to dobré. Myslím, že po druhém a třetím tréninku jsem měl problém dostat se do rytmu. Moje kola nebyla špatná, což není pěkný pocit, když se cítíte dobře, ale rychlost tam není,“ řekl Albon.

Thajský pilot přiznal, že potíže mu dělala zejména první série zatáček, kterou tvoří Sennova esíčka.

„I ve druhé jízdě mi to trochu ustřelilo ve druhé zatáčce. Není to ani tím, že je druhá zatáčka pomalá, je to proto, že pneumatiky jsou příliš ohřáté pro zbytek kola,“ popisuje.

„Je to tady hodně o drobnostech, protože všechny zatáčky tady na sebe navazují. V podstatě pokazíte jednu zatáčku a tím si zničíte další čtyři nebo pět. Není příliš mnoho takových tratí. Jízdu tady si užívám, chtěl jsem na ní ale být trochu rychlejší.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud