V Monaku Toro Rosso letos poprvé využilo svůj potenciál

V Monaku Toro Rosso letos poprvé využilo svůj potenciál

Alexander Albon si myslí, že jeho tým Toro Rosso ve Velké ceně Monaka poprvé v letošní sezóně formule 1 naplno využilo svůj potenciál.

Albon se v kvalifikaci v Monaku letos poprvé dostal až do třetí části. V závodě pak skončil za svým týmovým kolegou Daniilem Kvjatem na osmé pozici. Oba tím vylepšili dosud nejlepší letošní výsledek týmu, kterým bylo deváté místo. Toho dosáhl Albon v Bahrajnu a Kvjat ve Španělsku.

Letos poprvé v závodě zároveň bodovali oba jezdci týmu z Faenzy. Podle Albona k tomu přispěla skutečnost, že tým během celého víkendu udělal všechno správně.

„Nejlepší desítka, to je více méně všechno, co můžeme chtít. Myslím, že toto je první víkend, kdy jsme získali body, které si jako tým zasloužíme,“ řekl Albon Autosportu.

„Od začátku víkendu až do konce jsme udělali všechno, co jsme měli, a šlo to velmi dobře. Jsem skutečně spokojen s prací, kterou jsme odvedli. Vzhůru do Kanady,“ dodal.

Přesto třetí muž loňské sezóny formule 2 věří, že mohl startovat výše.

„Víkend začal dobře, pak jsem ale v kvalifikaci trochu ztratil rytmus. Cítil jsem se jinak, když mezi tím byl ten den volna (v Monaku se jezdí tréninky ve čtvrtek a kvalifikace v sobotu; pozn. redakce). Chvíli to trvalo, možná kvůli nezkušenosti, přizpůsobit svůj jezdecký styl okruhu,“ přiznává Albon.

„Je to škoda, protože v neděli podle mě rychlost vypadala velmi dobře. Vím, že mi tým říkal, ať jedu v klidu, protože rád trochu tlačím na limit. Samozřejmě jsem se musel také starat o pneumatiky, tým ale se strategií odvedl skvělou práci.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud