V Monaku to není žádná zábava, i když vyhráváte, říká Hamilton | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

V Monaku to není žádná zábava, i když vyhráváte, říká Hamilton

„Nudnou“ Velkou cenu Monaka formule 1 by si Lewis Hamilton neužil, ani kdyby v letošním ročníku dojel lépe než sedmý.

Pilot Mercedesu zažil v Monaku nepovedený víkend. V kvalifikaci i v závodě obsadil sedmé místo, letos poprvé nebyl na stupních vítězů a přišel o průběžné první místo v šampionátu, kde je nyní monacký vítěz Max Verstappen.

„Ten závod si zřejmě nebudu zpětně pouštět,“ řekl Hamilton, před kterého se lepší zastávkou v boxech dostali Sergio Pérez a Sebastian Vettel.

„Zřejmě se podívám jen na sestřih, jen abych pochopil, kde jsem ztratil minimálně dvě, ale potenciálně i tři pozice.“

Hamilton v Monaku triumfoval i v juniorských kategoriích formule 3 a GP2 (dnešní formule 2). Vzhledem k pravidlům, kvůli kterým jsou vozy stále větší, je ale každý rok také těžší s nimi v Monaku závodit.

„Jsem rád, že je závod za námi, protože to byl ten nejdelší závod. Říkám to neustále. Nezáleží na tom, na které pozici startujete, trať nepředstavuje žádnou zábavu při závodění, protože nevidíte žádné předjíždění, nemůžete jet za jiným vozem.“

S F1 vyhrál Hamilton na městské trati třikrát. „Samozřejmě je skvělé, když vyhrajete závod. Ale i když vedete a jste daleko vpředu, je to nudné. Jsem si jistý, že pro Maxe to bylo celkem klidné odpoledne.“

Doporučujeme

Články odjinud