V Monaku jsem nikoho záměrně nezdržoval, odmítá spekulace Webber

V Monaku jsem nikoho záměrně nezdržoval, odmítá spekulace Webber

Na čele monackého závodu myslel Mark Webber jen svůj výsledek a nesnažil se pomáhat týmovému kolegovi Sebastianu Vettelovi.

Jezdci Red Bullu Racing měli v GP Monaka odlišné strategie a Sebastian Vettel absolvoval svoji zastávku mnohem později než ostatní s nadějí, že při tom přeskočí co nejvíc soupeřů.

Hodilo se mu proto, aby jeho rivalové byli do jeho zastávky co nejpomalejší, v čemž mu mohl pomoci Webber, který startovní pole vedl. Ten ale tvrdí, že to neudělal.

"Slyšel jsem spekulace, že jsem zdržoval Nica, Fernanda a mclaren Lewise Hamiltona, který byl také za mnou, abych pomohl mému týmovému kolegovi Sebastianu Vettelovi získat místa. To je naprostý nesmysl," uvedl Australan pro BBC. "Tohle si v Monaku dovolit nemůžete."

Webber namítl, že kdyby při své jízdě myslel na Vettela a snažil se mu pomoci, ohrozil by tím svůj vlastní výsledek.

"Když se o něco takového pokusíte, problém je, že byste se vystavili ještě většímu tlaku od jezdců za vámi, v tomto případě od Nica a Fernanda," vysvětloval. "A navíc by naši kluci mohli pokazit Sebovu zastávku a bylo by to k ničemu. Když to přeháníte, vždy se vám to vymstí, takže to raději nezkoušíte."

Doporučujeme

Články odjinud