V Monaku hrozí kvůli pomalým vozům katastrofa, obává se Hamilton

Barcelona ukázala, že když se na trati potkají vozy top týmů a nováčků, může nastat velký problém. Hamilton proto vyjádřil obavy z nadcházejícího závodu v Monaku, jezdci totiž budou mít daleko méně prostoru.

"Je to velmi těžké, když jsou tu takové rozdíly v rychlosti," řekl. "Ve Španělsku jsem di Grassiho předjel o kolo čtyřikrát. To je jeden z největších rozdílů, jaké jsem ve formuli 1 zažil. Doženete je neskutečně rychle."

"Když je vidíte, hádáte, kterým směrem uhnou z cesty. Oni se pak přesunou špatným směrem. Najedou na vnitřek a když k nim dojedete, jsou uprostřed zatáčky, takže je to velmi zrádné. Zatím naštěstí nedošlo k žádné nehodě a bylo to OK, ale Monako bude velmi těžké. Mohla by to být katastrofa."

Podle Hamiltonova týmového kolegy Buttona bude závod v Monte Carlu z tohoto pohledu noční můrou. "Když bojují o 20. místo, nechtějí vás nechat předjet," popisoval své zkušenosti. "Jsou mnohem pomalejší než my a když za nimi strávíte čtyři nebo pět zatáček, ztratíte sekundy. Vím, že chtějí závodit, ale je důležité nás nechat předjet."

Jezdci si původně chtěli ulehčit situaci alespoň v první části kvalifikace tím, že by se rozdělili do dvou skupin podle výkonnosti. Lotus ale nesouhlasil, takže kvalifikace proběhne v Monaku obvyklým způsobem.

Doporučujeme

Články odjinud