V Melbourne nemusí dojet žádné auto, říká šéf Magneti Marelli

V Melbourne nemusí dojet žádné auto, říká šéf Magneti Marelli

Roberto Dalla coby šéf dodavatele elektroniky F1 Magneti Marelli míní, že by technické problémy mohly vyřadit z prvního závodu úplně všechny.

Zatímco podle Marka nebo Laudy dojede polovina vozů, podle Dally je možné vše. "Grand Prix Austrálie by mohly dokončit všechny monoposty F1, nebo také žádný," řekl pro Gazzettu dello Sport.

Důvody jsou zřejmé. "Jsme svědky velké revoluce, architektura elektroniky uvnitř vozů prošla velkými změnami. Je to nová a fascinující výzva pro techniky, kterou je ještě třeba zvládnout."

Zatímco do loňské sezóny byla jediným elektronickým mozkem auta standardizovaná jednotka od McLarenu, letos musí spolupracovat s dalšími jednotkami, které mají na starost hybridní systémy.

"Problém je, aby vám všechny mechanické systémy komunikovaly s vaší elektronikou," vysvětloval Dalla. "Potrvá to ještě dva nebo tři měsíce, než dojde k úplnému zvládnutí, i když závodní víkendy zrychlí hledání řešení. Ale pokud se vydáte špatnou cestou..."

Co se týče Red Bullu, který měl v testech zřejmě největší technické problémy, Dalla si myslí, že v základu není RB10 špatné auto, jen má problém s řízením energií, což mimo jiné vede k přehřívání baterií.

Doporučujeme

Články odjinud