V Melbourne je těsno, Schumacher měl roztržku s Alonsem

Michael Schumacher vyvolal po sobotní kvalifikaci rozruch. Nejdřív si ještě v parc fermé cosi vysvětloval s Fernandem Alonsem a pak se sháněl po Charliem Whitingovi.

Jak se později ukázalo, Schumacher měl pocit, že ho Lewis Hamilton a Alonso blokovali v druhé, respektive finálové části kvalifikace. Na Alonsa proto uhodil, hned jak dojel ke garáži. Španěl ani nestačil vystoupit z auta.

„Zdržel mě při mém posledním pokusu. Ptal jsem se ho, jestli mu tým hlásil, že tam jsem, a on řekl že ne. Je to těžké. Mířil zrovna do boxů, tak se staral o jiné věci a možná nekoukal do zrcátka,“ vysvětloval pak Schumacher.

Hamilton se mu připletl do cesty v prostřední části. „Chystal se do ostrého kola a zablokoval mě, to nebylo zrovna hezké,“ poznamenal k tomu sedminásobný mistr světa.

V Melbourne to letos nebyl první podobný případ. Čtyřiadvaceti jezdcům je na místní trati těsno už od začátku víkendu. Pedro de la Rosa dostal po sobotním tréninku dokonce napomenutí.

„Včera jsme se o tom zrovna bavili na setkání jezdců a (Alonso) byl jeden z těch, kteří nejvíc upozorňovali, abychom si na tohle dávali pozor,“ podotkl Schumacher.

Nakonec se vydal rozebrat situaci s ředitelem závodu Charliem Whitingem. „Byl jsem se zeptat Charlieho, jaká jsou pro toto pravidla a jestli se náhodou trochu nezměnila. Potřeboval jsem vědět, co je ještě v pořádku a co už ne.“

Doporučujeme

Články odjinud