V Malajsii na tom budeme lépe, věří u HRT

V Malajsii na tom budeme lépe, věří u HRT

Rozsáhlá zimní přestavba stáje si vybrala svoji daň. Na začátku letošní sezony jsou na tom Španělé ještě hůře než v minulých ročnících. Tým ale pracuje na plné obrátky a v Malajsii hodlá vše napravit.

Velká cena Austrálie skončila pro španělskou stáj ještě dříve, než začala. Ani jeden z jezdců se v kvalifikaci nevešel do 107% času vítěze její první části, čímž podle pravidel nesplnil podmínky, aby se mohl zúčastnit závodu samotného. A jelikož svoji konkurenceschopnost tým HRT nedokázal ani během pátečních jízd, rozhodla se mu FIA neudělit výjimku, což pro Španěly znamenalo konec účinkování v úvodním podniku sezony.

"Nebyl to pro nás v Melbourne lehký víkend. Tým ale pracuje velmi tvrdě a my doufáme, že budeme moci s novým vozem najet maximální počet kilometrů, abychom měli co nejlepší podmínky pro kvalifikaci a závod (v Malajsii)," cituje Kartykejana Autosport.

"Tým pracuje na vyřešení problémů se spolehlivostí, na které jsme narazili, takže jsem přesvědčen, že v Malajsii to půjde lépe," dodává.

Pedro de la Rosa usedl do závodního kokpitu až ve druhém tréninku, neboť mechanici nestihli jeho vůz včas připravit. První měřené kolo si na své konto připsal ale až v sobotu dopoledne. Kromě toho jej trápily technické problémy: "Naše dvě hlavní priority pro Malajsii jsou mít DRS a vylepšený posilovač řízení. V Austrálii jsme byli schopni dokončit pouze sedm měřených kol, takže potřebuji více času na trati, poznat lépe vůz a zlepšit nastavení."

Doporučujeme

Články odjinud