V Londýně začíná soud s Ecclestonem

V Londýně začíná soud s Ecclestonem

Ještě než se začne Bernie Ecclestone bránit obvinění z korupce v Německu, musí se hájit doma před soudem v Londýně.

Dnes začíná proces, v rámci něhož se Bernie Ecclestone, Gerhard Gribkowsky a Ecclestonův bývalý právník Stephen Mullens brání obvinění, že prostřednictvím korupce dosáhli podcenění podílu ve formuli 1, který prodávala banka BayernLB v roce 2006, čímž měla vzniknout škoda žalující společnosti Constantin Medien.

Obvinění z korupce řeší už soud v Německu a Gribkowskyho poslal na osm a půl roku do vězení za přijetí úplatku od Ecclestona. Šéf formule 1 byl už také formálně obviněn, ale soud s ním byl odložen na příští rok.

V Londýně Ecclestone nečelí přímo obvinění z korupce, ale Constantin Medien po něm chce odškodné 170 miliónů dolarů. Tato společnost totiž byla dlužníkem banky BayernLB, a pokud by podíl ve formuli 1, který byl v roce 2006 prodán CVC, měl větší hodnotu než miliardu, měla také dostat peníze.

Jenomže podíl byl nakonec prodán za 814 miliónů, takže Constantin Medien nedostala nic. A když letos dospěl německý soud k závěru, že prodej provázela korupce s cílem uměle snížit cenu, Constantin Medien dostala do rukou argument pro svoji žalobu na Ecclestona.

Očekává se, že soudní proces bude trvat několik týdnů.

Doporučujeme

Články odjinud