V květnu se většina pozornosti přehoupne k vozu 2014, odhaduje Mercedes

V květnu se většina pozornosti přehoupne k vozu 2014, odhaduje Mercedes

Sportovní šéf Mercedesu Toto Wolff prozradil, že už příští měsíc se zdroje věnované letošnímu a příštímu vozu vyrovnají.

Velké změny pravidel spojené s příchodem nových motorů nutí týmy věnovat přípravám na příští rok více pozornosti. U Mercedesu nastane příští měsíc zlom, od kterého začne být prioritní W05.

"Na roce 2014 už pracujeme a postupně budeme zvyšovat procento lidí, kteří pracují na voze pro příští rok," uvedl Wolff pro oficiální stránky formule 1. "Řekl bych, že v květnu dosáhneme bodu, kdy více než 50 procent bude pracovat na voze 2014."

Od soupeřů očekává podobný postup. "Není pochyb o tom, že v jistou dobu v létě všichni překlopí své hlavní zdroje na vůz 2014, protože se jedná o velmi komplexní a komplikovaný stroj."

"Samozřejmě to všechno bude záležet na vaší pozici v tabulkách. Ti, kdo budou bojovat o titul, se na letošní vůz soustředí samozřejmě delší dobu."

Mezi kandidáty na titul Mercedes zřejmě patřit nebude. Odráží se to i v cílech, které Wolff pro svůj tým stanovil. "Chci patřit mezi čtyři nejlepší týmy v šampionátu konstruktérů a mít jednoho jezdce také v první čtyřce," řekl.

Doporučujeme

Články odjinud