V Kolíně nad Rýnem byla otevřena výstava věnovaná Michaelu Schumacherovi

V Kolíně nad Rýnem byla otevřena výstava věnovaná Michaelu Schumacherovi

V Německu byla o víkendu otevřena nová výstava, na které si návštěvníci budou moci prohlédnout také dvanáct vozů, se kterými ve formuli 1 závodil Michael Schumacher.

Kariéra sedminásobného mistra světa F1, který se stále zotavuje ze svých zranění hlavy, jenž si přivodil v roce 2013 při pádu na lyžích, je na výstavě připomínána výběrem jeho závodních vozů, trofejí, helem a kombinéz z let, kdy působil ve F1.

Kromě sedmi vozů Ferrari jsou na výstavě k vidění také benettony, se kterými v letech 1994 a 1995 získal své první dva mistrovské tituly, nebo Jordan, v němž v roce 1991 debutoval v královně motorsportu.

Soukromá sbírka byla v pátek v Motorworld v Kolíně nad Rýnem v prostorách bývalého leteckého hangáru představena novinářům. Od víkendu je pak výstava rozkládající se na ploše 1000 m2 přístupná veřejnosti. Pro návštěvníky přitom bude otevřena sedm dní v týdnu.

„Soukromá kolekce Michaela Schumachera je obrovským poděkováním Schumacherovy rodiny mnoha fanouškům Michaela a motorsportu,“ řekla Schumacherova manažerka Sabine Kehmová.

„Ukazuje významné kousky z jeho osobní sbírky. Skutečnost, že tato výstava našla domov v Motorworld Kolín nad Rýnem je pro nás ideální. Nachází se pár kilometrů od Michaelova rodného města Kerpenu a sdílí vášeň pro auta.“

Schumacherova sbírka obsahuje trofeje za vítězství v závodech, rodinné fotografie, výstřižky z novin, které doplňují také archivní videozáznamy a vzpomínky jeho bývalých týmových šéfů jako Jeana Todta, Flavia Briatoreho a dalších jezdců F1 Sebastiana Vettela a Felipeho Massy.

Organizátoři očekávají, že výstavu každý rok navštíví půl milionu návštěvníků.

Foto: Getty Images / Pascal Rondeau

Doporučujeme

Články odjinud