V Japonsku nemůžeme s Mercedesem bojovat, přiznává Verstappen

V Japonsku nemůžeme s Mercedesem bojovat, přiznává Verstappen

Max Verstappen i přes třetí místo v kvalifikaci nevěří, že bude schopen ve Velké ceně Japonska bojoval o vítězství.

Pilot Red Bullu vydělal na taktické chybě Ferrari v kvalifikaci, které nasadilo svým jezdcům špatné pneumatiky, a zajel na začátku kvalifikace, když byly podmínky nejlepší a trať byla stále suchá, čas, který jej zařadil na třetí místo.

Na nejrychlejšího Hamiltona ale ztratil 1,297 sekundy. Verstappen proto se podle svých slov bude snažit spíše udržet si svou pozici na stupních vítězů.

„Upřímně si nemyslím, že můžeme bojovat (s Mercedesem). Na této trati jsem nejblíže jak mohu, ale myslím, že jsme celkem daleko. Doufám, že zítra to bude stejně, ale Ferrari, za které startuje Kimi (Räikkönen) za mnou, se na mě pokusí vytvořit tlak a myslím, že i Sebastian (Vettel) se posune pořadím. Myslím, že se musíme ujistit, že budeme mít správnou strategii,“ řekl Verstappen.

„Po včerejšku jsem nebyl spokojen, dnes to ale bylo mnohem lepší. Je těžké najít kompromis, docela dost ztrácíme na rovinkách, ale vyděláváme na přítlaku, tím se to trochu vyrovnává,“ dodal.

Ricciarda vyřadily technické problémy už v Q2

Až patnáctou pozici obsadil druhý pilot Red Bullu Daniel Ricciardo, na jehož voze se objevil technický problém, který jej vyřadil z bojů o lepší kvalifikační výsledek.

Australanův vůz v Q2 náhle ztratil výkon a Ricciardo již nemohl pokračovat. Popáté v posledních sedmi kvalifikacích tak Ricciardo vypadl už v Q2.

„Jakmile jsem projížděl poslední šikanou, abych začal své rychlé kolo, okamžitě jsem věděl, že je něco špatně. Neměl jsem plný výkon a slyšel jsem, že turbo nebo něco nemá zdravý zvuk,“ řekl Ricciardo.

„Přijel jsem do boxů a pokusili jsme se to opravit. Pak začalo pršet, myslím, že kdybychom znovu vyjeli, pršelo by a já nemohl zajet kolo, kterým bych postoupil, bolelo by to ještě více,“ dodal Australan, kterého mrzí, že si své poslední závody v barvách týmu Red Bull nemůže užít naplno.

„Dělám všechno, co mohu, ale nefunguje to, doufejme tedy, že se to brzy otočí. Štve mě to, protože kdyby to bylo mnou a já jsem ztrácel, bylo by to jiné. Stále ale chci pro Red Bull do konce roku udělat maximum a každý závod je důležitý,“ dodal.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud