V Istanbulu chtějí až 100 tisíc fanoušků. Vstupenky jsou za pár lir  | Foto: Getty Images / Ker Robertson

Foto: Getty Images / Ker Robertson

V Istanbulu chtějí až 100 tisíc fanoušků. Vstupenky jsou za pár lir

Mugello má být prvním závodem, na kterém uvidíme fanoušky. Půjde ale spíše o symbolickou účast. V Turecku mají mnohem ambicioznější plány.

Mugello před pár dny potvrdilo, že chce na okruhu 2 880 fanoušků. Tisíc jich bude na tribuně Centrale, tisíc na tribuně Materassi a 880 z řad klubů Scuderia Ferrari na tribuně 58.

Fanoušky chtějí také v Soči a na dalších okruzích. Zatím nejdál a to výrazně zašli v Instanbulu. 

V Turecku se pojede 15. listopadu. Vzhledem k tomu, že se jedná o venkovní akci, šéf pořádající firmy Intercity Vural Ak věří, že okruh může přivítat až 100 tisíc lidí. 

„Musíme být připraveni na všechno,“ řekl Ak, kterého cituje Autorsport. „Pokud se nemoc zhorší, pak lze závod zvládnout bez diváků.“

„Známe však kapacitu této tratě. Asi 220 000 diváků může závod sledovat na tribunách i na otevřených prostranstvích.“

„Z bezpečnostních důvodů v tuto chvíli platí, že pokud uzavřeme některé úseky, bude závod podle pravidel sociální distancování sledovat asi 100 000 diváků.“

Podle Intercity je na prvním místě úspěšná akce a ne zisk. Vstupenky tak začínají na 30 tureckých lirách, což je asi 90 Kč.

„Ceny vstupenek jsou 30 TL za den. Celkově to bude 90 TL za tři dny. Vstupenky budou v prodeji příští týden a myslíme si, že se prodají velmi rychle.“

Turecko dlouhodobě hlásí asi 1500 nakažených denně, což je o něco více než pětinásobek denního přírůstku v Česku. Turecko má ale 8krát více obyvatel, takže v přepočtu na počet obyvatel je na tom lépe.

Doporučujeme

Články odjinud