V IndyCar se už těší na příchod Alonsa

V IndyCar se už těší na příchod Alonsa

Fernando Alonso zatím neřekl, kde bude jezdit v příštím roce po odchodu z formule 1. Předpokládá se, že nastoupí do IndyCar.

Fernando Alonso debutoval v IndyCar vloni, kdy se zúčastnil závodu Indy 500. Během závodu mu selhal motor Honda a musel odstoupit. 

Letos Alonso vyhrál 24 hodin Le Mans, takže mu k zisku triple crown chybí už jen vítězství v Indy 500. Do série by se mohl vrátit nikoliv jen pro Indy 500 ale pro celou sezónu. A to možná v barvách McLarenu.

„Dnešní oznámení určitě podpořilo vzrušení mezi fanoušky IndyCar, kteří doufají, že Alonso bude v roce 2019 soutěžit v celém šampionátu,“ uvedl Mark Miles, šéf společnosti Hulman & Company, která IndyCar vlastní.

„McLaren pracuje na dokončení všech dohod a my podporujeme jejich úsilí. Neočekávám, že to bude vyřešeno dříve než na konci letošního roku.“

Sezóna IndyCar má v příštím roce začít 10. března. Alonsa v případě přestupu čeká i „chuťovka“ v podobě návratu slavného okruhu Laguna Seca.

„Bylo by to skvělé, naprosto skvělé,“ řekl o možném návratu Alonsa do série Ryan Hunter-Reay, který byl vloni Alonsovým týmovým kolegou.

„Je to bezpochyby nejkonkurenceschopnější série na světě. Neexistují žádní favorité. Máme letos dlouhý seznam vítězů. Nikdy nevíte, kdo vyhraje. Je to opravdu těsný šampionát.“

Doporučujeme

Články odjinud