V indické sérii i1 Supercar se představí mnoho jezdců z formule 1

V indické sérii i1 Supercar se představí mnoho jezdců z formule 1

Premiérový ročník i1 Supercar přináší ve startovní listině jména, jako jsou Jacques Villeneuve, Tonio Liuzzi, Giancarlo Fisichella či Heinz-Harald Frentzen.

Zatímco jinde ve světě se motorsport spíše potýká s finančními problémy, v Indii vznikl nový šampionát s názvem i1 Supercar Series. Budou v něm závodit týmy s vozy Radical SR3, přičemž budou reprezentovat různá indická města.

Každý tým bude mít dva jezdce. Alespoň jeden jezdec každého týmu musí mít indické kořeny. Kalendář šampionátu má jen pět závodů naplánovaných od 21. ledna do 10. března 2012. Pojedou se v Malajsii, Bahrajnu, Kataru, Indii a Abú Zabí.

A kdo se jich zúčastní? Pro formulové fanoušky bude k vidění mnoho známých tváří: Jacques Villeneuve, Giancarlo Fisichella, Vitantonio Liuzzi, Karun Čandhok, Jean Alesi, Heinz-Harald Frentzen, Alex Yoong, Sakon Jamamoto, Mika Salo, Neel Jani, Mathias Lauda či Philippa Mannová.

V Abú Zabí se už uskutečnily první testy, nejrychlejší byl Heinz-Harald Frentzen před Giancarlem Fisichellou a Karunem Čandhokem.

Doporučujeme

Články odjinud