V Imole za Ferrari bodoval Leclerc, Vettel ztratil chybou při zastávce | Foto: Getty Images / Joe Portlock

Foto: Getty Images / Joe Portlock

V Imole za Ferrari bodoval Leclerc, Vettel ztratil chybou při zastávce

Pátý skončil ve Velké ceně Emilia Romagna formule 1 Charles Leclerc z Ferrari. Jeho týmový kolega Sebastian Vettel obsadil dvanácté místo.

Monačan si po startu ze sedmého místa poradil s Alexanderem Albonem. Do boxů zajel dříve ve snaze dostat se před Daniela Ricciarda, pilot Renaultu si svou pozici ale udržel.

Leclerc byl na konci závodu jedním z jezdců, kteří nevyužili safety caru k výměně pneumatik. Restartoval čtvrtý, v posledních kolech se ale nedokázal ubránit Daniilu Kvjatovi na novějších pneumatikách a skončil pátý.

„Páté místo je dnes celkem dobré, myslím, že jsme odvedli maximum. Očekávali jsme velmi náročný první stint, ale byli jsme celkem konkurenceschopní. Pak jsme přezuli na tvrdou sadu a možná jsme byli trochu rychlejší než Daniel (Ricciardo) vpředu, ale na předjetí to nestačilo, takže jsme zůstali za ním,“ popsal Leclerc.

„Při restartu jsem se trápil více než Daniil (Kvjat), který byl za mnou na nových pneumatikách. Od začátku do cíle jsem opravdu tlačil a myslím, že jsme během celého závodu byli konkurenceschopní. Odvedli jsme také dobrou práci s pneumatikami.“

Vettel se zdržel v boxech

Sebastian Vettel se v prvním kole po startu dostal do kontaktu s Kevinem Magnussenem, který skončil v hodinách.

Hodně času Vettel ztratil při zastávce v boxech, kdy se při výměně pneumatik zasekla matice a Vettel ztratil asi 10 sekund. Podruhé zajel do boxů během safety caru, na nových pneumatikách vydělal v závěru dvě pozice a obsadil dvanáctou příčku.

„Startovali jsme na střední sadě, což bylo správné, protože i po velkém množství kol stále fungovala dobře. V prvním stintu jsme měli dobrou rychlost, pak jsem ztratil čas při zastávce, což je škoda. Na konci jsme se snažili vrátit na měkké sadě, ve vláčku vozů ale bylo těžké se zlepšit. Tento výsledek není, jaký jsme chtěli a rozhodně není takový, jaký bychom si dnes zasloužili,“ řekl Vettel.

Doporučujeme

Články odjinud