V GP2 budou příští rok podobné pneumatiky a stejné bodování jako ve F1

V GP2 budou příští rok podobné pneumatiky a stejné bodování jako ve F1

Závodní série GP2 udělala další krok, aby se co nejvíce přiblížila formuli 1. Jezdci budou mít příští rok k dispozici různé směsi pneumatik Pirelli a v cíli budou hodnoceni stejně jako v královně motorsportu.

GP2 se příští rok dočká změn ve sportovních pravidlech. Ta první se týká pneumatik, během závodního víkendu budou mít jezdci k dispozici dvě různé směsi suchých pneumatik, stejně jako ve formuli 1.

Celkem dostanou tři sady tvrdší směsi a jednu sadu měkčí směsi. Na nedělní sprint si každý jezdec bude muset nechat jednu novou tvrdou sadu, takže během tréninků, kvalifikace a sobotního závodu bude mít k dispozici dvě tvrdší sady a jednu měkčí. V sobotním závodě bude povinná zastávka v boxech, při které bude nutné vyměnit alespoň dvě pneumatiky. Jednotlivé směsi budou barevně odlišeny.

Další změna pravidel se týká bodovacího systému a aplikuje ji kromě GP2 také GP3. V sobotním závodě budou jezdci dostávat body za prvních deset míst stejně jako ve formuli 1 (25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1). Pro nedělní závod se ovšem obrátí rošt jen na prvních osmi místech a prvních osm jezdců v cíli si body rozdělí podle šablony 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1. Za pole position pilot obdrží 4 body a za nejrychlejší kolo závodu 2 body.

Doporučujeme

Články odjinud