V dlouhodobé strategii Haasu není vítězství v F1

V dlouhodobé strategii Haasu není vítězství v F1

Ve sportu chcete vyhrát. Formule 1 v tomto není výjimkou. Gene Haas ale nepočítá s tím, že se mu to povede a vlastně to ani nepotřebuje.

Haas využívá velmi blízkého partnerství s Ferrari, což může být velkou výhodou ale je také asi velmi nepravděpodobné, že s touto strategií někdy dokáže vyhrát šampionát. Haas přiznal, že o tohle mu ani nejde. 

Připomeňme, že Gene Haas je společně s Tony Stewartem majitelem týmu v NASCAR a také vlastní firmu na výrobu obráběcích strojů (Haas Automation). 

Gene Haas v rozhovoru pro ESPN uvedl, že se v současné době snaží primárně propagovat svou firmu prostřednictvím účasti v NASCAR a F1. 

„Zvítězit v Daytoně 500 vás dostane do médií takovým způsobem, že lidé poznají, kdo jste. Pomáhá to prodávat obráběcí stroje, protože nám to poskytuje úroveň prestiže, kterou nezískáte reklamou. Stejné je to ve formuli 1. Jedná se prostě o jedinečný způsob, jak oslovit svou zákaznickou základnu a myslím, že mi to funguje.“

Závodních sérií je více — třeba WEC, formule E a další. Rozšířit své aktivity ale Haas nehodlá. „Kdybych měl trochu více spotřební výrobek, tak by pro mě mistrovství světa v rallye a některé další série dávaly hodně velký smysl. Ale já mám dost specifický produkt, takže se snažím zapojit do dvou největších automobilových sportů, které znám — NASCAR ve Spojených státech a formule 1 ve zbytku světa.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud