V defenzivě budeme i příští dva závody, varuje Alonso

V defenzivě budeme i příští dva závody, varuje Alonso

Fernando Alonso vede šampionát jezdců, ale neraduje se. Ví, že má konkurence neschopné auto a říká, že se na této skutečnosti v dohledné době nic nezmění.

"Šampionát nezačal tak, jak bychom si přáli, a čeká nás hodně práce," řekl španělský závodník. "Ale odmítání vzdání se je kvalita, kterou jsem vždy u Ferrari obdivoval, když jsem proti němu závodil, i teď, když jsem součástí týmu."

"V dalších dvou závodech budeme znovu v defenzivě, o tom není pochyb. Zatímco nedokážeme být konkurenceschopní a konzistentně bojovat o pódia nebo vítězství, můžeme jen omezovat škody. Za normálních podmínek se musíme snažit neztratit moc bodů na nejlepší. Doufejme, že se nám podaří to samé co v Austrálii a Malajsii."

Po závodě v Malajsii se Alonso stejně jako Massa vrátil do továrny Ferrari. "Bylo příjemné být zpět v Maranellu po nedělním vítězství. V letadle jsem znovu přemýšlel o závodě a bylo to těžko uvěřitelné. Jakmile jsem dorazil sem, viděl jsem úsměvy na tvářích všech našich lidí a byl jsem potěšen tím, jak silná je touha naše auto zlepšit co nejrychleji."

Ferrari upíná své naděje k velkému balíku úprav, který chce vyzkoušet v testech v Mugellu na začátku května a poté ho nasadit do závodů počínaje Grand Prix Španělska.

Doporučujeme

Články odjinud