V Caterhamu se mohou letos svézt i další jezdci

V Caterhamu se mohou letos svézt i další jezdci

Tak to vypadá, že Kamuje Kobajašiho sice ve Spa nahradil André Lotterer, kterého už v dalších podnicích sezóny neuvidíme, za to však do kokpitu Caterhamu možná usednou další jezdci.

V průběhu sezóny by se mohli ve voze Caterham objevit Carlos Sainz Jr. a Roberto Merhi. Oba španělští mladíci závodí v sérii Renault 3.5, kde si to rozdávají o titul. Sainz má momentálně 157, Merhi 118 bodů. Do konce sezóny zbývají tři dvojice závodů.

Zatím prý nebylo nic dohodnuto. Merhi už ale pro španělskou televizi Movistar TV potvrdil, že navštívil továrnu Caterhamu a svezl se na simulátoru.

„Pozvali mě na návštěvu továrny a vyzkoušet simulátor, který byl skvělý. Ještě jsme nemluvili o možnosti závodit. Mohlo by to jednoho dne nastat, ale my jsme to teď neprobírali,“ říká Merhi.

O Sainzovi, který je chráněncem Red Bullu, se v souvislosti se sedačkou u Caterhamu v letošním roce mluvilo již dříve. Jednání s týmem Sainz i potvrdil. Obecně se očekávalo, že Red Bull by mohl Sainze příští rok posadit do Toro Rosso, kam ale nakonec směřuje Max Verstappen.

Caterham by mohl s angažováním dvou mladíků narazit u FIA. Pravidla umožňují nasazení maximálně 4 jezdců za sezónu. Caterham nyní nasadil celkem tři (Kobajaši, Ericsson a dnes Lotterer). Výjimka je sice možná, ale počítá se s tím, že je udělena pouze na základě zásahu vyšší moci. 

Doporučujeme

Články odjinud