V Bahrajnu dnes byla nejrychlejší Toyota, postaral se o to Glock

[Testy - Bahrajn, středa]

Předposlední den testů v Bahrajnu se poprvé tento týden dostala na čelo výsledkové listiny Toyota. Timo Glock zajel nejrychlejší čas dne, následovali Felipe Massa a Nick Heidfeld. Na okruhu dnes foukal silný vítr.

"Byl to pro nás další dobrý den. Neměli jsme žádné větší problémy a opět jsme odvedli velký kus práce. Soustředili jsme se na nastavení a náš program proběhl hladce," uvedl Glock.

Manažer Toyoty Pascal Vasselon měl radost zejména díky spolehlivosti vozu, která schází ostatním týmům: "Znovu jsme nadšeni tím, jak tento test probíhá. Byl to další dlouhý den testování. Začínáme trpět nedostatkem spánku, takže se zdá, že vůz drží lépe než naše těla!"

Tým Ferrari opakovaně postihly technické problémy, na trati byl dnes Felipe Massa. Již po čtyřech kolech začala chybně fungovat převodovka a Brazilec musel do boxů. Z garáže znovu vyjel až v 10:45. Odpoledne pak Ferrari F60 vypovědělo službu přímo na trati, příčinou byla elektronická závada. Přesto se Massovi podařilo úspěšně provést simulaci závodu.

Nick Heidfeld pokračoval u BMW Sauberu v práci na nastavení vozu a pneumatikách, znovu trénoval i starty do závodů. Odpoledne ale musel dvakrát zastavit na trati kvůli technickým problémům.

"To nás samozřejmě stálo čas. Ale přesto jsem dnes najel 444 km a ve vývoji vozu jsme pokročili. Zatím se stále s vozem učíme a už jsme identifikovali pár oblastí, v kterých se můžeme zlepšit," řekl Heidfeld.

Testy - Bahrajn, 18. 2. 2009

P.   Jezdec Tým Čas Ztráta Kol
1. Timo Glock Toyota 1:32,492 - 132
2. Felipe Massa Ferrari 1:32,917 + 0,425 105
3. Nick Heidfeld BMW-Sauber 1:32,993 + 0,501 82

Doporučujeme

Články odjinud