V Bahrajnu byl nejrychlejší Räikkönen, navzdory problémům s KERS

[Testy - Bahrajn, úterý]

Druhý den testů v Bahrajnu se na čelo výsledkové listiny vrátil nejrychlejší pilot minulého týdne Kimi Räikkönen. Počasí nebylo v úterý ideální, odpoledne bylo zataženo.

Radost z nejlepšího času však u Ferrari zkazily problémy s KERS. Räikkönen dopoledne zkoušel různá nastavení vozu a kolem 11:30 začalo jeho F60 vykazovat problémy s chlazením KERS. Fin se musel vrátit do boxů a na trať mohl vyjet znovu až v 15:20. Odpoledne se věnoval dlouhým jízdám, prokládal je tréninkem zastávek v boxech. Ferrari mrzel ztracený čas, ale celý problém pojalo jako příležitost vyzkoušet si bezpečnostní procedury pro případy incidentů s KERS.

Druhé místo výsledkové listiny obsadil Jarno Trulli. Ital pracoval na nastavení vozu, pneumatikách a zavěšení.

"Pro nás to byl velmi dobrý test. Odjel jsem více než 2000 km za tři dny a s vozem jsem spokojen. Zdá se být konkurenceschopný a spolehlivý, takový začátek nám poskytne solidní základy pro nadcházející sezónu," řekl Trulli. Toyota dnes jako jediná neměla technické problémy.

S BMW Sauberem F1.09 jezdil Nick Heidfeld a na programu měl mechanické nastavení vozu. Němec zkoušel různé specifikace tlumičů a zkrutných tyčí. Během dne si i několikrát vyzkoušel start do závodu, stejně jako všichni ostatní piloti. Den mu zkomplikoval vadný spínač, který bezdůvodně vypnul elektronickou řídící jednotku a spustil hasicí systém vozu. Po výměně spínače a vyčištění vozu mohl Heidfeld pokračovat v práci.

"Dnes jsem jezdil s F1.09 v teplých podmínkách poprvé, takže pro mě bylo nejdůležitější poznat celkové vyvážení vozu. Celkově to byl dobrý den, protože jsem vyzkoušel mnoho různých řešení nastavení. Již teď jsem spokojen s tím, jak vůz reaguje na změny v nastavení," řekl Heidfeld.

Testy - Bahrajn, 17. 2. 2009

P.   Jezdec Tým Čas Ztráta Kol 
1. Kimi Räikkönen Ferrari 1:32,102 - 107
2. Jarno Trulli Toyota 1:32,230 + 0,128 149
3. Nick Heidfeld BMW-Sauber 1:32,585 + 0,483 104

Doporučujeme

Články odjinud