V Austrálii to bude mít Ferrari zřejmě těžší, varují Alonso a Massa

Ferrari si v Bahrajnu dojelo pro dvojité vítězství, ale podle obou jezdců průběh víkendu naznačil, že snadná sezóna nikoho nečeká. Tvrdší konkurenci by Scuderia měla čelit hned v Melbourne.

"Očekávám, že následující závod bude velmi těžký, konkurence bude velká," odpověděl Massa na otázku šéfredaktora F1sports Tomáše Richtra. "Dnes (v neděli) jsme viděli, že jsou tu další velmi silné týmy. Red Bull byl opravdu silný se dvěma vozy, dobrý vůz máme asi také my, je tu McLaren, který může bojovat vpředu a zlepšovat se, možná Mercedes a možná nějaké překvapení. Víme, že to bude těžké."

Podle Brazilce si musí Ferrari ještě prostudovat průběh prvního závodu z hlediska strategie, aby lépe porozumělo pneumatikám.

Fernando Alonso se domnívá, že Bahrajn potvrdil předpoklady o čtyřech top týmech. "Osm jezdců ze čtyř top týmů jsou uchazeči o titul," uvedl. "Tohle byl jen první závod, ale ve volných trénincích a první části kvalifikace jsme viděli potenciál Mercedesu. Dnes (v neděli) jsme viděli potenciál McLarenu, byli na pódiu."

"Viděli jsme potenciál Red Bullu, byli rychlejší než my v kvalifikaci a v závodě byli asi taky o trochu rychlejší. A pak je tu samozřejmě Felipe se stejným vozem, některé závody vyhraje jeden, jiné ten druhý."

"Ale myslím, že také bude záležet na okruzích. Tady v Bahrajnu nám to z nějakého důvodu šlo lépe, ale až přijedeme do Austrálie na další závod, tak možná bude vpředu Mercedes, McLaren nebo někdo jiný."

Doporučujeme

Články odjinud