V Austrálii se nepojede ani letos. Závod byl zrušen | Foto: Getty Images / Will Taylor-Medhurst

Foto: Getty Images / Will Taylor-Medhurst

V Austrálii se nepojede ani letos. Závod byl zrušen

Velká cena Austrálie se nepojede ani letos. Zrušen byl také závod MotoGP.

Vloni byla Velká cena Austrálie zrušena doslova za pět minut dvanáct. Fanoušci už stáli před branami okruhu a čekali na první trénink. Byl to jen začátek mnoha dalších zrušení, odkladů a nečekaných návratů kvůli pandemii koronaviru.

Letos byl závod přeložen na 21. listopadu. Jet se mělo mezi závodem v Brazílii a Saúdské Arábii. Dnes ovšem pořadatel potvrdil, že se letos nepojede. 

„Společnost Australian Grand Prix Corporation (AGPC) ve spolupráci s vládou státu Victorie a formulí 1 dnes oznámila, že Velká cena Austrálie Formule 1 v roce 2021 byla zrušena kvůli omezením a logistickým problémům souvisejícím s probíhající pandemií COVID-19,“ uvádí prohlášení.

Vstupenky nebyly zatím v prodeji, takže po této stránce nemusí pořadatel nic řešit. AGCP ve spolupráci s F1 už hledají termín pro ro 2022. 

Pro fanoušky F1 to také znamená, že si musí počkat na premiéru na upraveném okruhu. Albert Park prošel několika změnami.

„I když je zklamáním, že v letošní sezóně nebudeme v Austrálii závodit, jsme přesvědčeni, že v roce 2021 dokážeme zajistit sezónu s 23 závody a máme řadu možností, jak nahradit uvolněné místo po Velké ceně Austrálie,“ řekl Stefano Domenicali.

„V nadcházejících týdnech budeme pracovat na detailech těchto možností a jakmile budou tato jednání uzavřena, poskytneme další aktuální informace.“

Doporučujeme

Články odjinud