V Austrálii nešlo o techniku, ale o psychiku, přiznal Grosjean

V Austrálii nešlo o techniku, ale o psychiku, přiznal Grosjean

Romainu Grosjeanovi se po Malajsii ulevilo, ve voze se cítil dobře a byl vyrovnaným soupeřem týmovému kolegovi. Jen se potřeboval uvolnit.

Na začátku sezóny přijel Grosjean do Austrálie pod velký tlakem, za každou cenu se potřeboval vyvarovat nehod. Jak sám později přiznal, málem se mu to po startu nepodařilo. A to se podepsalo na jeho psychice, celý australský víkend se mu nejezdilo dobře.

V Malajsii začal podobně a měl obavy, ale pak mu přišel na pomoc tým. Vůz z Austrálie mechanici detailně prozkoumali a neobjevili žádný problém. Klíč ležel znovu v Grosjeanově hlavě. "Přišli si se mnou popovídat po volných trénincích, ve kterých to bylo trochu komplikované," uvedl francouzský závodník pro RMC. "Když se v autě cítím dobře, je to vidět, ale v Austrálii to tak nebylo."

Členové týmu Lotus Grosjeanovi mimo jiné řekli, ať se nesoustředí na auto, ale na svoji pohodu. "Po Austrálii měl těžký víkend," vysvětloval šéf týmu Eric Boullier. "Bylo naším úkolem ho podpořit, nesměli jsme dopustit, aby spadl do negativní spirály."

A vyplatilo se, Grosjean se uklidnil, a i když mu kvalifikace nevyšla kvůli počasí, v závodě dojel do cíle před Kimim Räikkönenem na šestém místě a radoval se, že už si ve voze znovu věří.

Doporučujeme

Články odjinud