V Austrálii nám scházela hlavně rychlost na rovinkách, hodnotí Ferrari

V Austrálii nám scházela hlavně rychlost na rovinkách, hodnotí Ferrari

Ferrari nepřímo přiznalo, že nejvíc musí pracovat na své pohonné jednotce. Ta je největší slabinou monopostu F14 T.

V Melbourne nemohli Fernando Alonso a Kimi Räikkönen ani pomýšlet na vítězství, ale aerodynamikou to nebylo.

„Spolehlivost našeho vozu byla dobrá, stejně jako naší pohonné jednotky, a to nejen u Scuderie, ale také u našich zákaznických týmů,“ řekl zástupce šéfdesignéra Simone Resta.

„Další pozitivní aspekt, který vyplynul z víkendu v Melbourne, je, že F14 T podává dobré výkony, co se rychlosti v zatáčkách týče. Ale také jsme viděli, že nám trochu schází maximální rychlost, což ztěžovalo předjíždění ostatních vozů na trati.“

Aerodynamika hraje v Malajsii větší roli než v Austrálii, takže Ferrari má naději na lepší výsledek. Resta míní, že F14 T v každém případě má potenciál.

„Určitě má větší prostor pro vývoj než naše vozy z minulých sezón, což je dobrá zpráva. Nicméně během závodního víkendu se můžeme jen snažit dostat maximum z toho, co budeme mít na trati v Malajsii a pak o týden později v Bahrajnu. Půjdeme dál vpřed touto cestou.“

V jedné oblasti se maranellská stáj nechce zhoršit za žádnou cenu. „Spolehlivost je pro nás vždy tím nejdůležitějším faktorem, bez spolehlivého auta nemůžete vyhrát tituly,“ dodal Resta.

Doporučujeme

Články odjinud