V Austrálii bude Red Bull stejně silný jako v Bahrajnu, varuje Webber

Zatímco konkurence doufá, že se posune vpřed díky odlišným vlastnostem okruhu v Albert Parku, Mark Webber varoval, že Red Bull bude tento víkend stejně silný jako před čtrnácti dny.

Red Bull Racing má nejlepší vůz v poli podle jezdců McLarenu a v podobném duchu hovořilo také duo Ferrari.

"Bahrajn byl malá ukázka toho, jak na tom kdo je," řekl Webber pro Autosport. "A my evidentně jsme v mnohem lepší formě než mnoho ostatních. Takže bude velmi zajímavé sledovat, jak to půjde tento víkend, co nám tato trať připraví. Ale očekávám, že i tady bude náš vůz velmi silný."

"Není žádný důvod, aby tomu tak nebylo. Ale jestli to bude stačit na to, abychom měli opravdu úspěšný víkend, to nikdy nevíte. Vždy musíte počítat s oběma jezdci Ferrari a Lewisem, ten měl v Bahrajnu dobrý víkend od chvíle, kdy se dostal před Rosberga."

Na vítězství Red Bull v Bahrajnu nakonec nedosáhl kvůli technickým problémům. Podle Webbera měli ale větší či menší potíže všichni.

"Ano, v pátek jsme měli pár drobných problémů, ale Ferrari mělo v tom závodě taky hodně potíží, co se dění v pozadí týče," uvedl. "Takže kdo z toho závodu odjel a mohl si vše odškrtnout, že mu to vyšlo perfektně? Myslím, že jich moc nebylo."

"Samozřejmě to byl frustrující závod, nebyla to ani jednoznačná porucha (u Vettela), chvílemi se projevovala, chvílemi ne. Takže to pro kluky byla po velkém očekávání hořká pilulka, ale naštěstí to není jako Olympiáda, nemusíme na další příležitost čekat čtyři roky."

Webber, po němž na okruhu v Albert Parku pojmenují pořadatelé tribunu, uvízl v Bahrajnu za Jensonem Buttonem. Hlavní problém formule 1 je podle něj nemožnost předjíždět.

"Můžete mít zastávek v boxech kolik chcete, ale lidé chtějí akci na trati, jezdci to chtějí také," řekl. "V Bahrajnu mě nejvíc zklamalo, že i když jsem očekával, že předjíždění bude těžké, bylo zcela nemožné, bez šance na cokoliv. To byl největší šok, bylo to peklo."

Podle Australana se v minulých letech předjíždělo ve formuli 1 dostatečně, problémy vidí až letos. Následující závody očekává stejně nudné jako ten v Bahrajnu, mírné zlepšení by se mohlo dostavit s postupem času, až si všichni na nová pravidla zvyknou.

Doporučujeme

Články odjinud