V Austinu se do vozu vrátí Kvjat, potvrdilo Toro Rosso

V Austinu se do vozu vrátí Kvjat, potvrdilo Toro Rosso

Pierre Gasly titul v japonské super formuli nezíská. V USA totiž bude závodit za Toro Rosso. Jeho týmovým kolegou bude Daniil Kvjat, který nahradí Carlose Sainze. Ten odchází do Renaultu.

Toro Rosso potvrdilo, že Carlos Sainz bude od GP USA jezdit za Renault. Tým připomenul, že Sainzův přechod byl oznámen již dříve s tím, že se ke svému novému týmu připojí v sezóně 2018. „Nicméně okolnosti se změnily, a proto ho pouštíme dříve, než jsme původně plánovali,“ uvedl tým.

Toro Rosso také potvrdilo, že v Austinu pojedou Kvjat a Gasly. 

„Rád bych poděkoval Carlosovi za veškeré úsilí, které vynaložil v průběhu téměř tří sezón formule 1,“ uvedl Franz Tost. „Vždy dělal to nejlepší a ukazoval vynikající přístup a odhodlání ke své práci. Proto mu chci jménem všech v Toro Rosso popřát vše nejlepší s novým týmem. Těšíme se, až ho porazíme na trati!“

„Nejprve bych rád poděkoval Toro Rosso a Red Bullu za to, že mi dovolí dokončit tuto sezónu s Renault Sport Racing,“ řekl Sainz. 

„Chci poděkovat všem svým inženýrům a mechanikům za jejich podporu a obrovskou práci v uplynulých letech. Toro Rosso se skládá z fantastické skupiny lidí a přeji jim do budoucna jen to nejlepší.“

Podle Sainze mu čtyři poslední závody s Renaultem dávají šanci poznat tým a auto dříve, než čekal. 

Připomeňme, že Sainz zůstává i nadále jezdcem Red Bullu a do Renaultu je pouze půjčen. Je možné, že by v budoucnu mohl jezdit za Red Bull – například jako náhrada za Daniela Ricciarda, kterému příští rok skončí smlouva a mohl by odejít jinam. 

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud