Uzavření nové Concordské dohody se blíží, říká po jednání FIA

Uzavření nové Concordské dohody se blíží, říká po jednání FIA

První informace o pondělním jednání mezi FIA, týmy a Berniem Ecclestonem poskytla automobilová federace, ovšem nic konkrétního.

FIA, týmy a Ecclestone jednali o budoucnosti formule 1 pod novou Concordskou dohodou, která bude platit od příští sezóny. Ta kromě finančního rámce také stanoví, jakým způsobem bude formule 1 řízena, včetně tvorby pravidel.

V posledních týdnech měly týmy problémy především s navyšováním poplatků za účast v šampionátu a s tvorbou pravidel, na kterou by částečně ztratily vliv. FIA po jednání vydala prohlášení, ale konkrétní závěry neprozradila.

"Během konstruktivního jednání prezentoval prezident FIA Jean Todt ve spolupráci s držitelem obchodních práv Berniem Ecclestonem šéfům všech týmů novou strukturu vedení, včetně nových podmínek pro vstup do Concordské dohody, které budou platit počínaje rokem 2013."

"Všichni účastníci jednání byli vyzváni, aby si vše vyjasnili, což vyústilo v plodnou a užitečnou debatu o tom, jak bude nová struktura fungovat od roku 2013 dále."

"Dnes bylo dosaženo dalšího důležitého kroku na cestě k zabezpečení budoucnosti šampionátu formule 1, který by měl vést k dosažení konečné dohody mezi FIA, držitelem obchodních práv a týmy v nadcházejících týdnech."

Doporučujeme

Články odjinud