Už si tolik nevěříme, přiznává Vettel

Už si tolik nevěříme, přiznává Vettel

Loňská dominance Red Bullu je pryč a Sebastian Vettel prozradil, že si jeho tým není během závodních víkendů tak jistý jako v minulosti.

Red Bullu a Vettelovi trvalo čtyři závody, než se prosadili na pole position a posléze i na nejvyšší stupeň vítězů. Ale i když má o 39 bodů méně než loni touto dobou, vede německý pilot šampionát.

"Letos bychom bývali raději začali lépe," řekl Vettel. "Nicméně i tak jsme měli dobré závody. Je to vyrovnané a my už si nevěříme tolik jako dřív, takže drobnosti můžou udělat v kvalifikaci rozdíl a mít velké dopady na závod."

"Čím jste rychlejší v sobotu, tím snadnější máte závod v neděli. Nejsem úplně spokojený s tím, jak na tom jsme, ale auto má velký potenciál."

Vettel měl na začátku sezóny potíže přizpůsobit se nové verzi vozu, kterou Red Bull nasadil na konci posledních zimních testů. V Číně se dokonce vrátil ke starší specifikaci, ale pak tým rozhodl, že bude nadále používat jen tu nejnovější.

A v Bahrajnu přišlo překvapení, i když si Vettel musel znovu zvykat na jiný vůz, byl nejrychlejší v sobotu i v neděli.

"Musíte si nechat čas na vyzkoušení různých věcí a zjistit, co vám funguje nejlépe," komentoval experimenty Red Bullu. "Mark (Webber) měl možná trochu méně potíží, nevím, ale o chování vozu spolu hovoříme a ve většině věcí se shodneme."

Doporučujeme

Články odjinud