Už je to zase vyrovnané, raduje se po domácím vítězství Hamilton

Už je to zase vyrovnané, raduje se po domácím vítězství Hamilton

Lewis Hamilton otočil trend posledních závodů a vítězstvím v domácí Velké ceně Velké Británie se znovu přiblížil na dosah týmovému kolegovi Niku Rosbergovi.

Němec musel ze závodu odstoupit kvůli poruše převodovky, jeho náskok v čele šampionátu se ztenčil na pouhé čtyři body.

Hamilton přitom cítí, že po smůle, které si v dosavadním průběhu letošní sezóny užil on, je nyní situace znovu vyrovnaná.

„Před tímto víkendem jsem si říkal, že by bylo hezké, kdyby fanoušci přiváli vítr do mých plachet, abych se vrátil na svou vlnu,“ řekl v cíli nadšený Hamilton. „Dnes jsem vyhrál a získal zpátky ztracené body. Po ztrátě bodů v prvním závodě celý rok jen dotahuji, bylo to velice, velice náročné.

Teď cítím, že jsem zpátky a blízko a vzhledem k rychlosti, kterou jsem měl dnes, už se musím soustředit na další část sezóny. Dnes jsem od startu cítil, že na Nika mám a stíhal jsem ho jako nikdy předtím. Těšil jsem se na souboj kolo na kolo, ale jsem si jistý, že těch si ještě užijeme.“

Hamilton: „Kvalifikace pro mě byla kopancem do koulí, musel jsem se sebrat.“

Pořádnou motivací byla Hamiltonovi zpackaná kvalifikace, ve které po špatném úsudku spadl z prvního místa na šesté.

„Nemůžu se dostávat do situací jako včera, v posledních dvou závodech jsem měl rychlost na pole position, ale pěkně jsem si to zkomplikoval, budu se snažit tohle už nedělat.

Včerejšek byl opravdu těžký, cítil jsem se strašně kvůli fanouškům, protože jsem jim nedal to, co si zasloužili, stejně tak týmu a sobě samému. Obrátit tuhle prázdnotu a negativitu v pozitivní výsledek dnes bylo mou prioritou.“

Přestože Hamilton kolem poloviny závodu stahoval Rosberga vysokým tempem, Němec je přesvědčen, že by první místo udržel.

„Vždycky je to dobrá bitva, ale já měl do té chvíle vše pod kontrolou, o to víc jsem zklamaný,“ řekl Rosberg.

„První problém přišel kolem dvacátého kola po zastávce v boxech, pak už se to jen zhoršovalo. Přemýšlel jsem, zda existuje nějaké bezpečné nastavení, které bychom mohli použít, nebo jestli se mám pokusit jet úplně jinak, abych se dostal do cíle.

Dobře, pustil bych Lewise před sebe, ale pořád bych posbíral slušné body, kdybych se dostal do cíle. Nemohl jsem ale nic dělat, ani tým mi nebyl schopen poradit něco, co by převodovku zachránilo.“

Doporučujeme

Články odjinud