Úvodní den testů F3 v Jerezu ovlivnil déšť, nejrychlejší Bearman | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

Úvodní den testů F3 v Jerezu ovlivnil déšť, nejrychlejší Bearman

Nováček v barvách týmu Prema Racing Oliver Bearman využil osychající trati a v závěru zajel nejrychlejší čas prvního dne sezónních testů FIA formule 3 ve španělském Jerezu.

Úterní testování na okruhu na jihu Španělska bylo ovlivněno deštěm. Jezdci po většinu dne jezdili na mokré, nebo vlhké trati.

Po instalačních kolech ráno většina startovního pole vyčkávala na lepší podmínky. Když déšť zeslábl, začali piloti zajíždět i měřená kola.

Dlouho se na čele držel vítěz úvodního sprintu sezóny v Bahrajnu Isack Hadjar. Francouz se však postaral o jediné přerušení dopolední části, když se svým monopostem zůstal stát v únikové zóně.

Řada jezdců následně vylepšila Hadjarův čas, nejrychlejší byl dopoledne další pilot Premy Arthur Leclerc.

Se ztrátou půl sekundy na mladšího bratra pilota Ferrari ve F1 Charlese Leclerca obsadil druhé místo český pilot Roman Staněk (1:40.731).

Velmi vyrovnané byly časy jezdců mezi druhým a sedmým místem. Třetí nejrychlejší byl Franco Colapinto, který na Staňka ztratil jen 32 tisícin sekundy.

Čtvrtý čas zajel Grégoire Saucy (1:40.805), pátý vedoucí muž průběžného pořadí Victor Martins (1:40.808), šestý Jak Crawford (1:40.886) a sedmý Josep María Martí (1:40.944).

Během polední pauzy se nad okruhem opět spustil silný déšť. Jako první stanovil čas Leclerc (1:43.790).

V posledních 30 minutách začala trať výrazně osychat, což zvýšilo aktivitu pilotů na trati, kteří mohli dnes poprvé nazout pneumatiky do sucha.

Nejrychlejší čas si postupně předávali Martins, Staněk, Oliver Rasmussen, který u týmu Trident nahrazuje Jonnyho Edgara, Leclerc a nakonec Bearman, který si připsal nejrychlejší čas dne s hodnotou 1:33.009.

Až 657 tisícin za ním skončil druhý Marti před Zanem Maloneyem. Martins a Leclerc obsadili čtvrté a páté místo. Staněk skončil v odpolední části šestnáctý.

Doporučujeme

Články odjinud