Úspěšný skladatel Tyler pracuje na nové znělce pro F1

Úspěšný skladatel Tyler pracuje na nové znělce pro F1

Přední hollywoodský skladatel Brian Tyler dostal za úkol napsat novou oficiální znělku formule 1.

Majitel formule 1, společnost Liberty Media, zřejmě chystá další novinku. Po spuštění přenosů na internetu bude mít formule 1 také novou znělku.

„Jaká to čest být vybrán, abych vytvořil znělku formule 1! Toto je splnění celoživotního sne, protože jsem obrovským fanouškem formule 1. Děkuji F1! Jdeme na to!“ napsal Tyler na twitter.

Tyler, který je nominován na cenu Emmy, je považován za jednoho z nejlepších filmových a televizních skladatelů, když je podepsán pod třemi z deseti nejlepších filmů všech dob.

Pracoval například na pěti epizodách Rychle a zběsile, na všech dílech Expendables, Mumie, Rambo, Želvy Ninja a také na filmech Iron Man 3, Thor: Temný svět a na Avengers: Age of Ultron.

Kromě filmu má také zkušenosti s televizními znělkami, když napsal úvodní hudbu pro přenosy televizní stanice ESPN pro americkou fotbalovou ligu NFL.

Podle informací Motorsport.com pověřil složením hudby Tylera nový šéf televizních přenosů F1 Davil Hill a jeho skladby se objeví také v internetových přenosech, o kterých F1 informovalo tento týden.

„V rámci hledání možností, jak přiblížit fanoušky blíže formuli 1, prozkoumáváme všechny možnosti, abychom dali vzhledu a pocitu ze show nový náboj,“ řekl tiskový mluvčí F1.

„Hudba je ve sportu klíčovou složkou emocí a my se angažujeme v práci s nejlepšími mezinárodními talenty, abychom vytvořili novou melodii pro F1.“

Zatím není zřejmé, jak široké využití bude nová znělka mít. Zda bude například pouštěna při televizních přenosech na celém světě, během závodních víkendů nebo ve hrách. Na tuto oblast je přitom Tyler rovněž specialistou.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud