Úspěšná kvalifikace týmu Haas. Grosjean rozdělil jezdce Red Bullu

Úspěšná kvalifikace týmu Haas. Grosjean rozdělil jezdce Red Bullu

Páté a osmé místo si vyjeli v kvalifikaci na Velkou cenu Rakouska vozů formule 1 piloti týmu Haas Romain Grosjean a Kevin Magnussen.

Pro Grosjeana je páté místo (po penalizaci Vettela) nejlepším letošním kvalifikačním umístěním, a ačkoliv na nejrychlejšího Valtteriho Bottase ztratil 762 tisícin sekundy, tak za čtvrtým Maxem Verstappenem z Red Bullu zaostal jen o 52 tisícin. Grosjeanovi se navíc povedlo rozdělit oba piloty Red Bullu, když Verstappenův týmový kolega Daniel Ricciardo odstartuje ze sedmé pozice před Magnussenem.

„Byla to opravdu dobrá kvalifikace. Na voze jsme vytvořili dobré nastavení a v průběhu víkendu jsme budovali naši rychlost. Jsem velmi rád, že se nám povedlo dostat do Q3 jen za použití jedné sady (pneumatik) v Q2,“ řekl Grosjean.

„S vozem jsem byl spokojen. Všechno to šlo velmi dobře a vyvážení vozu bylo skvělé. Doufal jsem, že zůstaneme na čtvrté pozici. Pravdou je, že ostatní týmy jsou rychlejší, ale jsem velmi hrdý na to, že jsem mezi dvěma red bully, a jsem rád i za Kevina na osmém místě. Pro zítřejší závod máme oba vozy v nejlepší desítce a snad získáme nějaké body.“

Magnussen doufá v zisk bodů

Jeho týmový kolega Magnussen bude na roštu ve čtvrté řadě.

„Myslím, že tým dnes odvedl skutečně skvělou práci, vůz byl dnes velmi dobrý. Romain zajel opravdu dobré kolo a celý den jsme měli rychlost. Šesté a osmé místo jsou pro zítřek velmi dobré startovní pozice. Uvidíme, jaká bude neděle. Naše rychlost na dlouhé vzdálenosti ve včerejším druhém tréninku byla velmi dobrá. Potřebujeme získat ty body. Zůstáváme nohama na zemi a uvidíme, co se nám zítra podaří,“ řekl Magnussen.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud