Uspěje i v Kanadě? Máme univerzální vůz, shodují se Binotto a Gené.

Uspěje i v Kanadě? Máme univerzální vůz, shodují se Binotto a Gené.

V Monaku čekalo Ferrari na vítězství od roku 2001. V Montrealu je to trochu podobné. Naposledy zde vyhrál s rudým vozem Schumacher v roce 2004.

Ferrari před více než týdnem dokázalo poprvé od roku 2001 vyhrát v Monaku. Mattia Binotto říká, že se jeho týmu podařilo postavit vůz pro všechny typy tratí. 

Kromě Monaka vyhrál Vettel také v Austrálii a v Bahrajnu. V Číně, Rusku a Španělsku byl druhý. Technický šéf Mattia Binotto si proto myslí, že Scuderia může o vítězství bojovat všude.

„Ukazuje se, že SF70H byl vhodný pro všechny podmínky, s nimiž jsme se během víkendu setkali na okruhu, který vyžaduje maximální aerodynamický přítlak,“ uvedl v reakci na Monaku. 

„Ve skutečnosti ale můžeme tvrdit, že se naše auto až doposud chovalo velmi dobře na všech typech tratí.“ 

Podobný názor má také testovací jezdec Ferrari Marc Gené, který před pár dny odpovídal na dotazy čtenářů webu Motorsport.com.

„SF70 je velmi dobrý vůz,“ řekl Španěl. Zejména proto, že jsme až dosud vyhráli a byli konkurenceschopní na všech typech okruhů a za všech povětrnostních podmínkách. To je velmi důležité k tomu, abyste mohli bojovat o titul.“ 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud