Úspěchy může Lotus očekávat za tři až pět let, předpovídá Gascoyne

Lotus představil tento týden své jezdecké složení a vše směřuje k návratu slavného jména do Grand Prix. Malajci se netají tím, že s původním týmem nemají téměř nic společného, určitou zodpovědnost ale pociťují a nechtějí být jen do počtu.

"Formule 1 se mění a už to nebudou takové závody v utrácení, takže doufejme, že to bude více o inovativním přístupu," řekl technický ředitel týmu Mike Gascoyne. "A taková byla filozofie Colina Chapmana, takže pokud dosáhneme určitých úspěchů, bude to fantastické."

"Jak rychle můžeme být konkurenceschopní? Malý, efektivní tým by se o to měl snažit v horizontu tří až pěti let, a to je také náš cíl."

Lotus F1 angažoval na místa závodních pilotů Jarna Trulliho a Heikkiho Kovalainena. Ital je ceněný zejména svojí rychlostí na jedno kolo a schopností poskytnout dobrou zpětnou vazbu. Oba jezdci už dokázali zvítězit v závodě.

"Je to nejrychlejší jezdec na jedno kolo, s kterým jsem kdy pracoval," řekl Gascoyne o Trullim. "A to nám poskytne jasnou představu o skutečné rychlosti vozu. Mít zkušené jezdce je klíčové."

"Jelikož jsme začali tak pozdě, nechtěli jsme brát nové jezdce, které by bylo třeba naučit, jak se ve formuli 1 pracuje. Měli jsme štěstí a získali jsme dva vítěze závodů."

Lotus získal své místo na startovním roštu jako poslední z nováčků, takže první malý úspěch bude podle Gascoyna přítomnost na startovním roštu první Grand Prix roku 2010.

"V Bahrajnu budeme připraveni, ale otázka je, jak moc," uvedl. "Řekli jsme, že chceme být nejlepší z nových týmů a já věřím, že v tomto ohledu máme dobrou šanci."

"Ale nemyslím, že by to bylo jen o Bahrajnu, je to o tempu vývoje, jaké bude za tři měsíce, jaké bude za šest měsíců. Myslím, že v Bahrajnu předvedeme dobrou podívanou na tým, který své místo získal tak pozdě."

Doporučujeme

Články odjinud