Úspěch Lotusu může mít i negativní dopady, pociťuje je D

Úspěch Lotusu může mít i negativní dopady, pociťuje je D'Ambrosio

Jérôme D'Ambrosio se měl coby záložní jezdec Lotusu svézt ve volném tréninku doma ve Spa, nakonec se ale tak nestane.

D'Ambrosio se po své debutové sezóně v barvách Virginu musel letos spokojit s místem třetího pilota Lotusu. Na začátku sezóny tým předpokládal, že až si jeho dvojice navrátilců Räikkönen - Grosjean znovu zvykne na formuli 1, nechá občas usednout za volant právě belgického záložníka.

Do vozu měl D'Ambrosio nastoupit v prvním volném tréninku ve Spa, ale nakonec se tak nestane. Je to především proto, že se týmu daří nad očekávání dobře a je ve hře o oba tituly, takže chce maximalizovat šance obou závodních jezdců. Kromě toho se Lotus chystá na závodní nasazení dvojitého DRS a o správnosti tohoto kroku se musí přesvědčit v trénincích.

"Že nepojedu ve Francorchamps, je výsledkem kolektivního rozhodnutí. Nebylo mi nadiktováno," řekl D'Ambrosio pro RTBF. "Kdybych byl na místě šéfa továrny, rozhodl bych se stejně."

"Lotus je teď na třetím místě v šampionátu za Red Bullem a McLarenem," připomněl. "Na britský tým ztrácíme jeden bodík a jsme před Ferrari. To samozřejmě změnilo situaci. Každá minuta a detail se počítají. Účastním se tak velmi důležité práce v továrně, která není moc viditelná, ale je potřebná."

Belgičanovi teď hrozí, že se do kokpitu neposadí do konce roku. "Budeme k tomu přistupovat Grand Prix po Grand Prix. Opět to bude výsledkem kolektivního rozhodnutí. A co se týče mé vzdálenější budoucnosti, moje smlouva s Lotusem končí na konci letošní sezóny. Pro příští rok mám určité možnosti a je jisté, že moje práce třetího jezdce v takovém týmu nemohla než zvýšit moji důvěryhodnost."

Doporučujeme

Články odjinud