Úspěch Haasu je pro F1 dobrá věc, říká Horner

Úspěch Haasu je pro F1 dobrá věc, říká Horner

Christian Horner se nepřipojil ke kritice některých týmů. Podle něj je úspěch Haasu, který těží s velmi blízkého partnerství s Ferrari, dobrý pro F1.

Dva závody, dvakrát body a páté místo v šampionátu. Haas vstoupil do F1 ve velkém stylu. Některým konkurentům se to nelíbí z toho důvodu, že Haas od Ferrari kupuje maximum dílů, které jsou podle pravidel možné. 

„Abych byl upřímný, nemyslím si, že je to špatná věc,“ uvedl Horner pro Motorsport.com. „Ukazuje to, že můžete být konkurenceschopní, aniž byste museli zaměstnávat 600 lidí a utratit 200 milionů euro.“

„Když se podíváte na problémy některých ostatních týmů, určitě zde budou argumenty, že to není DNA formule 1. Je ale mnohem lepší mít zdravé závodění, dát šanci jezdcům jako je Grosjean, než být na konci startovního roštu.“

„Byli (Haas) rychlí. Jejich strategie jim fungovala dobře. Byli agresivní – měkké pneumatiky, tři zastávky. Je to solidní auto. Loňské Ferrari vypadá nadále dobře,“ dodal s nadsázkou Horner.

Gunther Steiner připomenul, že Haas šel cestou, kterou může jít každý. Všichni věděli, kudy se budou ubírat. Výsledek některé podle něj překvapil.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud