USF1 přiznalo velké potíže, jedná o vynechání prvních závodů

Šéf USF1 Ken Anderson poprvé připustil, že jeho tým nebude stát na startu prvního závodu sezony v Bahrajnu. Americká stáj má velké finanční problémy.

„Jednáme s FIA a snažíme se si ujasnit, kolik závodů můžeme vynechat,“ řekl Anderson včera večer pro New York Times. „V ideálním případě vynecháme první čtyři závody a přijedeme do Barcelony,“ dodal.

Anderson přiznal, že USF1 nechali na holičkách někteří sponzoři a tým z toho má zásadní finanční potíže. Lednovou mzdu vyplatil zaměstnancům s jednodenním zpožděním. S týmem však podle jeho slov dál zůstává hlavní investor Chad Hurley, spoluzakladatel YouTube. Anderson věří, že chybějící peníze se ještě podaří sehnat.

Zatím stáj čeká na vyjádření prezidenta FIA Jeana Todta a doufá, že ji pokuta za vynechání části sezony definitivně nezruinuje. „Stát se může všechno, ale jaký by to mělo smysl? Proč by nás přijímali do sezony a pak se nás při prvním problému hned zbavili. Chtějí nám pomoci, ne nás dorazit,“ poznamenal Anderson na adresu FIA.

Z USF1 prý neodchází ani Peter Windsor, jak se spekulovalo, a pod smlouvou zatím zůstává i jezdec José María López. Realitní kancelář v americkém Charlotte mezitím dala na prodej továrnu, ve které má USF1 sídlo. Tvrdí ale, že na současného nájemníka objektu nebude mít změna majitele žádný vliv.

Na skon jednoho z nových týmů už delší dobu čeká srbský Stefan GP, který odkoupil techniku od Toyoty. Necelé tři týdny před začátkem sezony to vypadá, že jeho šance roste. USF1 bojuje o přežití, další ohrožený tým Campos mění vlastníka a na sezonu podle všeho není vůbec připravený.

O problémech USF1 čtěte také ZDE.

 

Doporučujeme

Články odjinud