United Autosports potvrdil, že Alonso pojede 24h v Daytoně

United Autosports potvrdil, že Alonso pojede 24h v Daytoně

Tým United Autosports, který spoluvlastní Zak Brown, potvrdil, že Fernando Alonso pojede na konci ledna závod Rolex 24 v Daytoně.

Daytona patří mezi nejslavnější čtyřiadvacetihodinové závody. Koná se na konci ledna (26. a 27. ledna) a Alonso usedne do vozu Ligier JS P217. Pro Španěla to bude dobrá příprava pro budoucí start v Le Mans.

Tým má vazby na McLaren, protože jeho spolumajitelem a předsedou představenstva je Zak Brown. V posádce vozu budou s Alonsem Phil Hanson a Lando Norris. 

„Je to vzrušující a zajímavý projekt,“ řekl Alonso. „Je to učení se úplně nové závodní kategorie, přizpůsobení se jinému vozu a stylu řízení.“ 

„24 hodin v Daytoně je nejvíce ikonický americký vytrvalostní závod a jeden z nejlepších světových závodů. Každý to ví. Není to součást Triple Crown, ale jak jsem vždy říkal, mým cílem je být kompletním jezdcem a tato zkušenost mi pomůže při přípravě na jakýkoliv jiný vytrvalostní závod, kterého bych se mohl zúčastnit. Než jsem šel do Indy, nikdy jsem nezávodil na ovále, ale teď vím, jaký je ovál a jak se s ním vyrovnat.“ 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud