Ukázal jsem, že dokážu závodit čistě, říká Maldonado

Ukázal jsem, že dokážu závodit čistě, říká Maldonado

Pastor Maldonado v Singapuru ztratil příležitost získat dobrý výsledek, ale je rád, že alespoň zvládl závodní víkend bez incidentů.

Nad Maldonadem visí hrozba zákazu startu v Grand Prix, protože letos často hřešil. Od Grosjeanova exemplárního potrestání si ale dává pozor a v Singapuru se problémům vyhýbal.

"Ano," odpověděl na otázku Autosportu, zda je spokojený, že předvedl čisté závodění. "Abych byl upřímný, prožíval jsem špatné období, protože jsem měl několik incidentů, těžko říct proč."

"Všem jsem ukázal, že umím závodit, být konkurenceschopný a jezdit čistě. Byl to frustrující závod, ale zároveň jsem spokojený díky rychlosti, kterou jsme předvedli, hlavně na začátku."

Maldonadovi utekl další dobrý výsledek, ze závodu ho vyřadila hydraulika, čímž se znovu prodloužila šňůra Grand Prix bez bodů. Od výhry ve Španělsku stále nezískal ani jeden.

"Máme dobrý potenciál. Možná nemáme nejlepší auto v celém závodě, ale pořád se snažíme zlepšit. V Singapuru jsme měli velkou příležitost být na pódiu, ale takové jsou závody," povzdechl si. "Někdy jsou dobré, někdy ne."

"Prožíváme špatné období, ale musíme hledět vpřed. Ještě zbývá několik závodů a můžeme se dát dohromady. Je důležité být v klidu."

Doporučujeme

Články odjinud