Udělejme ten poslední krok k titulu, vyzývá Vettel Ferrari

Udělejme ten poslední krok k titulu, vyzývá Vettel Ferrari

Sebastian Vettel vyzval svůj tým Ferrari k tomu, aby se zlepšil a udělal ten 'poslední krok' k zisku vytouženého titulu mistra světa formule 1 v sezóně 2019.

Stejně jako v minulém roce i v sezóně 2018 sváděl Vettel souboj o titul s Lewisem Hamiltonem z Mercedesu. A stejně jako vloni se i letos musel spokojit s pozicí vicemistra světa.

Přispěl k tomu i Vettel sám svými chybami. Třikrát se dostal do kontaktu v prvním kole a svou vlastní chybou se připravil o vedení v domácí Velké ceně Německa. Podle jeho slov však i samotnému týmu chybí výkonnost.

„Myslím, že potřebujeme silnější balíček. Letos jsme rozhodně měli chvíle, kdy jsme odjeli dobré závody, ale měli jsme také závody, ve kterých jsme nebyli velmi silní, nebyli jsme dost rychlí, takže myslím, že nakonec je to rychlost, která rozhoduje a myslím, že trocha rychlosti nám chybí. Myslím, že pracujeme velmi tvrdě a máme motivaci k tomu udělat ten poslední krok,“ myslí si Vettel.

„Co sledujete, když se díváte na kvalifikaci nebo na závod? Samozřejmě my jsme ti, kdo řídí auto a řídíme ho sami. Když projedeme cílem, díváte se nejprve na nás, v pozadí je však spousta lidí, kteří se starají o to, abychom projeli cílem a pokud udělají svou práci opravdu, opravdu dobře a spolupracují, pak máme velkou šanci dojet vysoko,“ dodává.

Pro rok 2019 má přitom podle Vettela Ferrari jasno. „Víme, kam chceme jít. Je před námi spousta práce, tento rok se toho musíme znovu hodně naučit. Měli jsme 21 závodů a celkově jsme letos nebyli dostatečně silní, abychom bojovali do posledního kola posledního závodu, myslím si tedy, že se musíme podívat na sebe,“ říká čtyřnásobný mistr světa před novou sezónou.

„Myslím, že máme lidi, máme také zdroje, takže je to o tom dostat maximum z balíčku, zlepšit práci uvnitř týmu a ujistit se, že do budoucna přijdeme se silnějším balíčkem a silnějším týmem.“

Vettel bude od příští sezóny u Ferrari také spolupracovat s novým týmovým kolegou, když Kimiho Räikkönena vystřídal Charles Leclerc.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud