Udělali jsme další krok směrem k čelu pole, pochvaluje si Hamilton | Foto: Getty Images / Clive Rose

Foto: Getty Images / Clive Rose

Udělali jsme další krok směrem k čelu pole, pochvaluje si Hamilton

Na třetí pozici dokončil domácí Velkou cenu Velké Británie formule 1 sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton, který v závěru závodu bojoval o poslední místo na stupních vítězů se Sergiem Pérezem, Charlesem Leclercem a Fernandem Alonsem.

Pilot Mercedesu tím vyrovnal svoje sezónní maxima z Bahrajnu a minulého závodu v Kanadě, kde rovněž skončil třetí.

„Dnes jsem do toho dal všechno. Snažil jsem se stíhat ferrari, ale gratuluji Carlosovi. Dnes na nás byli až příliš rychlí. Nakonec jsem byl v té bitvě s Checem (Pérezem),“ řekl Hamilton.

„Ti kluci dnes byli příliš rychlí na rovinkách. Jsem ale velmi vděčný za tvrdou práci, kterou tým odvedl, abychom tu nasadili vylepšení. Udělali jsme směrem k nim další krok. Musíme dál tlačit.“

Hamilton se v závěru závodu chtěl připojit k Carlosovi Sainzovi a Sergiu Pérezovi a bojovat s nimi o vítězství, po závodě ale musel uznat rychlostní převahu Red Bullu a Ferrari.

„Naháněl jsem je, naháněl a naháněl, rychlost byla na obou směsích pneumatik skvělá. Na konci to ale bylo náročné. Jakmile se za vás dostane Red Bull, jsou velmi rychlí na rovinkách. Musíme tedy ještě něco vylepšit.

„Být na stupních vítězů je pro nás ale obrovský bonus. Jsem rád, že všichni z velké nehody na začátku dnešního závodu odešli v pořádku. Budeme i nadále tlačit.“

Doporučujeme

Články odjinud