Udělal jsem pro něj hodně, reaguje Massa na Strollova slova

Udělal jsem pro něj hodně, reaguje Massa na Strollova slova

Lance Stroll před časem prohlásil o svém bývalém týmovém kolegovi z Williamsu, že od něj během společného působení u jednoho týmu žádné rady nedostával. Samotný Felipe Massa má však na věc jiný názor.

Po odchodu Valtteriho Bottase k Mercedesu přemluvil Williams Felipeho Massu k prodloužení kariéry ve formuli 1 o jednu sezónu. Brazilec měl být u britského týmu mentorem mladému Lanci Strollovi. Kanadský pilot však podle vlastních slov příliš podpory od zkušeného Brazilce nedostal.

„Nemyslím si, že jsem se od něj v loňském roce dočkal nějakých rad, jakýchkoliv. Byl to týmový kolega jako každý jiný. Měl plné ruce práce s tím, aby jel co nejrychleji, jak umí. A já se také snažil jet co nejrychleji dokážu. To bylo celé. Nic víc v tom nebylo. Nevím, proč mají lidé potřebu si myslet, že mi dělal kouče nebo mentora,“ řekl před časem Stroll pro Autosport.

Toto Strollovo vyjádření se původně Massa rozhodl nekomentovat, s odstupem času se však na toto téma brazilský jezdec rozpovídal pro Autosport.

„Se vší pokorou, udělal jsem pro něj hodně. Když jsem ho poprvé potkal, tak mu bylo sedm let, takže pro mě bylo potěšením být s ním a pomáhat mu zlepšit se,“ řekl Massa.

„Do formule 1 přišel s velkými potížemi být rychlý. V osmnácti letech pro něj nebylo lehké správně pochopit monopost F1 a naučit se, jak pracují pneumatiky.“

„Trávil jsem s ním spoustu času a hodně jsem s ním mluvil. Snažil jsem se mu pomáhat i v takových věcech, se kterými piloti druhým jezdcům obvykle nepomáhají.“

„Ani Michael Schumacher toho pro mě u Ferrari neudělal tolik, jako já pro Lance u Williamsu.“

„Když jsem tedy četl Lancova slova, tak mě to naštvalo. Teď už s tím ale nemám problém.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud