Udělal jsem maximum, apeluje Sutil na šéfa Force Indie

Udělal jsem maximum, apeluje Sutil na šéfa Force Indie

Přesto, že zažívá Adrian Sutil jednu z nejlepších sezon ve formuli 1 a před posledním závodem má na svého týmového kolegu náskok jedenácti bodů, svou další budoucnost u indické stáje jistou nemá.

Šéf Force Indie Vidžaj Mallya, zdá se, s oznámením jezdeckého složení svého týmu pro příští rok nikterak nespěchá. Největší šance se všeobecně připisují variantě Paul di Resta - Nico Hülkenberg. To by současně znamenalo, že by o své místo přišel Adrian Sutil, který pro indický tým závodí od dob jeho vzniku. Němec má ale svědomí čisté a podotýká, že pro to, aby si vysloužil prodloužení smlouvy, udělal maximum.   

"Z mé strany jsem ukázal vše, čeho jsem schopný - více dělat nemohu. Nemám žádnou první volbu. Jsem k tomuto týmu velice loajální a Vidžaj byl loajální ke mně, takže proto, cokoliv udělám, jsem k němu upřímný. Současně také doufám, že je upřímný i on ke mně. Proto musíme ještě trochu vyčkat."

Sutil podotýká, že o svou budoucnost strach nemá a ve formuli 1 bychom ho měli vídat i v příštích letech. Proslýchá se o rozhovorech s Renaultem či Williamsem. Pokud by si ale mohl vybrat, rád by zůstal s Force Indií.

"Tento tým mám rád a cítím se v něm velmi pohodlně. Myslím si, že v posledních letech jsme toho spoustu dokázali. Jsem pyšný, protože jsme pracovali společně a to, kde teď jsme, je velmi působivé. Rozhodně bych tu rád odjel další sezonu," nechal se slyšet Němec.

Doporučujeme

Články odjinud