Účetnictví týmu Red Bull zkontroluje FOTA

Účetnictví týmu Red Bull zkontroluje FOTA

Podezření, že Red Bull Racing nedodržel Dohodu o omezení zdrojů, prošetří Asociace týmů formule 1. Mistři světa jsou přesvědčení, že se ničím neprovinili.

Dohoda o omezení zdrojů stanovila limity pro utrácení v oblastech aerodynamického vývoje, zaměstnanců a externích výdajů, více zde. Ačkoliv oficiálně žádný tým obvinění nevznesl, neustále se objevují spekulace, že Red Bull dohodu nedodržel.

Rakouská stáj si však stojí za tím, že dodržela všechna domluvená omezení a aby vyvrátila veškerá podezření, předala své účetní záznamy Asociaci týmů formule 1, která je nyní prozkoumá.

Dohodu o omezení zdrojů týmy uzavřely mezi sebou právě v rámci FOTA, FIA nebo jakákoliv jiná organizace s ní nemají nic společného. Proto Red Bullu ani nehrozí žádný sportovní trest v případě, že by kontrola skutečně odhalila přestupky.

Názor, že by Red Bull dohodu porušil, nezastává Ferrari. "Myslím, že všechny týmy, které ji podepsaly, ji také dodržely," řekl Stefano Domenicali.

Dohoda o omezení zdrojů sama obsahuje tresty za její porušení, hříšníkům sníží zdroje v následujícím roce o zhruba stejné množství, o které limity překročili.

Doporučujeme

Články odjinud