Účast v Le Mans? Možná až budu starý a pomalý, říká Verstappen

Účast v Le Mans? Možná až budu starý a pomalý, říká Verstappen

Max Verstappen získal minulý týden v Rakousku své čtvrté kariérní vítězství ve formuli 1 a ostatní série mimo „královnu motorsportu“ ho zatím příliš nelákají.

Mladý pilot stáje Red Bull Max Verstappen získal na Red Bull Ringu čtvrtý triumf ve formuli 1 v kariéře a zároveň své třetí pódium v řadě v probíhající sezóně. Svůj úspěch mohl přímo na trati oslavit s tisícovkami svých příznivců.

Před startem závodního víkendu na Silverstonu hovořil dvacetiletý jezdec s novináři mimo jiné o možnostech závodit v jiných sériích, než ve formuli 1. O ostatní odvětví motorsportu však v současnosti Verstappen příliš zájmu zatím nejeví.

„Myslím, že o jiné série se zajímají především ti jezdci, kteří ve formuli 1 nevyhrávají. Na konci víkendu nejsou schopni bojovat o vítězství, což není dobré, protože právě výhry udržují motivaci pilotů“, cituje Verstappena magazín Motor Sport.

„Fernando (Alonso) nemá možnost bojovat o vítězství již několik let, a proto chce pravděpodobně zkoušet jiné série. Zúčastnil se Le Mans, což pro něj musel být skvělý pocit.“

„Můj otec (Jos Verstappen, který získal během své kariéry v F1 dvě pódiová umístění, pozn. red.) na tom byl podobně. Byl ve formuli 1, ale nevyhrával. V takových případech se u jezdce postupně vytrácí motivace, a to pak každého zabíjí zevnitř.“

Podle nizozemského pilota týmu Red Bull měl Mercedes v minulých sezónách natolik dobré auto, že by s ním dokázal zvítězit téměř kdokoliv.

„S tím nejlepším autem ve startovním poli dokáže každý zvítězit. Řekl bych, že každý pilot formule 1 z posledních čtyř ročníků by dokázal s Mercedesem vyhrávat. Myslím, že tohle ví každý,“ prohlásil Max Verstappen.

„Lewise (Hamiltona) neuvidíte v jiné sérii, protože má vítězné auto. Vyhrává a nepotřebuje jít někam jinam, aby si připomněl ten vítězný pocit. U mě je to podobné. Mohu bojovat o vítězství v grand prix a jsem velmi motivovaný. Proto nyní necítím potřebu odcházet do Le Mans nebo do IndyCar.“

Na otázku, zda – li by si někdy rád vyzkoušel Le Mans, Max Verstappen odpověděl: „Možná. Až se stanu starým a pomalým, tak se na to třeba podívám.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud