U Vettela převážila vášeň, myslí si Brawn

U Vettela převážila vášeň, myslí si Brawn

K incidentu z ázerbájdžánské grand prix mezi Vettelem a Hamiltonem se již vyjádřila celá řada osobností z prostředí formule 1. Nyní svůj názor na události z ulic Baku veřejně projevil i Ross Brawn.

Sportovní ředitel F1 Ross Brawn manévr Sebastiana Vettela pochopitelně odsuzuje, na druhou stranu si však myslí, že ho způsobila především Němcova vášeň.

Brawnovi mohlo Vettelovo najetí do Mercedesu Lewise Hamiltona připadat vlastně trochu povědomé. Dvaašedesátiletý Ross Brawn působil u Ferrari v éře kralování Michaela Schumachera a s německým jezdcem u italské stáje rovněž zažil několik kontroverzních momentů.

O incidentu z Baku mezi hvězdami Ferrari a Mercedesu se Brawn rozhovořil pro britskou stanici BBC.

„Sebastian udělal něco, co dělat neměl a byl za to penalizován. Kdyby Lewise nepostihl technický problém, tak by zvítězil a získal by víc bodů než Vettel. Takhle se na to ale díváme z jiného pohledu. Jistě to nebylo nic zákeřného. Ten incident se odehrál na základě množství adrenalinu a vzrušení u obou dotyčných jezdců.“

Jedním z hlavních viníků je tedy podle Rosse Brawna velká vášeň a zapálení obou pilotů pro závodění.

„Ukázalo to zápal obou závodníků v boji o titul mistra světa, takovou vášeň pro sport chceme vidět. Nemělo to ale dojít tak daleko. Sebastian se poučí z toho, co se v Baku stalo,“ myslí si Brawn.

Bezprostředně po skočení ázerbájdžánské velké ceny prohlásil Lewis Hamilton, že Sebastian Vettel zostudil sám sebe. Podle Brawna se však tímto incidentem nezničil přirozený respekt, který mezi oběma piloty panuje.

„Ti dva se navzájem velmi respektují, a to se nezmění. Současné napětí, které mezi nimi panuje, se časem uklidní. Jeden incident nezničí vše, co si mezi sebou vybudovali,“ je přesvědčený sportovní ředitel formule 1.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud