U Toyoty doufají, že by zítra mohlo pršet

Kvalifikace byla pro japonskou stáj jednoznačně zklamáním.

Jistý menší ústup ze slávy v podání "difuzorového gangu" dnes předvedla i Toyota. Jarno Trulli se umístil šestý, Timo Glock dokonce až čtrnáctý. Navíc ho postihne penalizace kvůli výměně převodovky a klesne tak až na devatenácté místo. Toyotě by tak mohl v zítřejším závodě pomoci déšť, který zatím není vyloučen.

V japonském týmu proto nezakrývají zklamání.

"Byla to pro mě těžká kvalifikace. Jsem trochu zklamaný, ráno jsem ještě doufal, že bychom se mohli umístit na špici. Stejně jako v Austrálii jsme ale odpoledne neměli dostatečnou přilnavost. Něco nám chybělo, auto už nebylo takové. Musel jsem se hodně snažit, abych se vůbec dostal do třetí části kvalifikace. Se svým posledním kolem jsem přesto celkem spokojený, šesté místo je poměrně rozumné. Zítřejší závod by mohl být zajímavý, mohlo by pršet, což by vše dost zamíchalo," řekl Jarno Trulli.

Třetí místo z Grand Prix Malajsie se bude Timo Glockovi jen velmi těžko obhajovat.

"Ráno mě ve volném tréninku po dvou nebo třech kolech postihl problém s převodovkou, takže jsem přišel prakticky o celý trénink. Před kvalifikací jsem toho neměl odjeto tolik co ostatní. Auto se chovalo jinak než včera, už v první části kvalifikace se dost obtížně ovládalo. Nemohl jsem dát dohromady bezchybné kolo, bylo jasné, že dostat se do první desítky nebude jednoduché. Časy byly navíc velmi vyrovnané. Dost to klouzalo, v autě jsem si moc nevěřil, navíc jsem ve svém posledním kole udělal chybu a byl konec. Penalizace nás odsouvá až do poslední řady, takže nám nezbývá nic jiného než doufat, že zítra zaprší," prozradil zklamaný Glock.

Pascal Vasselon potvrdil slova pilotů a prohlásil, že dnešní výsledek do značné míry ovlivnily pneumatiky:

"Je to zklamání, daleko za našimi dosavadními výkony. Timo měl ráno problém s převodovkou, který jsme nedokázali odstranit, a tak jsme ji vyměnili. Pro Tima to byl den plný trablů, nakonec tak odstartuje až z poslední řady. Jarnovi se dařilo o něco lépe, i v jeho případě to však bylo daleko za očekáváním. Hlavní roli hrály pneumatiky, obzvláště měkká směs. Čekali jsme, že bude horší, přesto je ale problematická. Tento závod nahrává strategii na tři zastávky v boxech, tak uvidíme, jak to dopadne."

 

Doporučujeme

Články odjinud