U Sauberu letos věří v zisk bodů

U Sauberu letos věří v zisk bodů

Šéfka týmu Sauber Monisha Kaltenbornová věří, že body jsou letos pro tým reálné i přesto, že ve Velké ceně Austrálie k nim měli jeho jezdci daleko.

Sauber v letošním roce používá rok staré motory Ferrari, úvodní závod sezóny v kombinaci se zcela novými předpisy však představoval šanci získat body. Antonio Giovinazzi nakonec s dvěma koly ztráty skončil dvanáctý a Marcus Ericsson nedokončil. Kaltenbornová přesto věří, že tým neměl v Melbourne poslední šanci.

„Myslím, že body jsou stále možné,“ řekla pro Motorsport.com. „Známe tento motor a to kolem něj, musíme se soustředit na naše silné stránky, které jsou na straně šasi.“

„Budeme dělat maximum pro kompenzaci těchto ztrát, ať už jsou to kterékoliv. V některých závodech to bude méně, to jsme věděli. Budou následovat další závody, kde rozhodně budeme mít šanci.“

V loňské sezóně se prvních bodů dočkal Sauber až v listopadové Velké ceně Brazílie. Deváté místo Felipeho Nasra v předposledním podniku sezóny však Sauberu stačilo k tomu, aby v Poháru konstruktérů přeskočil tým Manor.

Letos plánuje Sauber první vylepšení nasadit pro květnovou Velkou cenu Španělska, kterou si jakožto první evropský závod pro nasazení vylepšení vybírá většina týmů.

„Neustále tam budeme nasazovat drobnosti v závislosti na tom, jaké budou výsledky ve větrném tunelu,“ dodala Kaltenbornová.

„Rozhodně jsme snížili ztrátu na určité týmy, které jsou před námi, musíme však stále pracovat a ujistit se, že ztráta se zmenšuje. Vidíme, že máme rychlost, musíme se jen přesvědčit, že nebude docházet k podobným incidentům a že kvalifikace bude o trochu lepší,“ dodala v reakci na kolizi Ericssona s Kevinem Magnussenem v prvním kole závodu v Melbourne.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud